Ocultul, diferitul din noi


Mai toata lumea ma intreaba ce semnificatie are pseudonimul (nick-ul cum ii zice mai nou) meu, blacktulipe, sau de ce in majoritatea pseudonimurilor ce le folosesc au in compozitie urmatoarele cuvinte: „black”, „dark”, „intunecat”…etc.
Nu am ales un nume anume cum fac toti, nici nu mi-am muncit creierii zile si nopti intregi ca sa-l aleg si nici nu l-am schimbat in decursul timpului. Efectiv il am din 1999 de cand am aparut, sa zic asa, pe lumea internetului si zic eu ca ma caracterizeaza. Numele, scris intr-un mod original
(a se vedea ca nu are corespondent in nicio limba de pe acest pamant) vine intradevar de la Laleaua Neagra ce este floarea mea preferata; este o floare rara si deosebita „cea mai eleganta dinte flori…o Regina a florilor…impetuoasa si rafinata…ca o noapte instelata…ca un inger cernit cu aripi petale…MINUNE sub bolti , o gingasa stea …”. Iar asa ca fapt divers intentionez intrun oarecare viitor sa ajung la Keukenhof (cea mai mare grădină de flori din lume), situat in orasul Lisse, Olanda intro anume perioada a anului respectiv din ultima săptămână a lunii martie şi până în mai.
Revenind si la celalalt aspect al pseudonimurilor ce le prefer, tin sa subliniez ca, urmaresc sa descopar partea ascunsa a oamenilor, lucrurilor si actiunilor, misticul si ocultul din ei, esenta lor, subtilul ce-i caracterizeaza. Fapt pentru care nici nu sunt multi cei cu care interactionez in mod frecvent si regulat. Persoanele ce intradevar imi starnesc interesul si cu care sunt compatibil fiind foarte rare.
Ce-nseamna negru, intunecat, umbra, noapte…etc? Pentru mine e acea parte ce nu se vede clar, e in umbra, e pitita privirilor majoritatii; fie ea pozitiva sau negativa eu zic ca e partea cea mai importanta a fiintei noastre.

Era o umbra de departe, si ea apoi s-a facut om,
Cu trup, suflet si cu alte, atat zeul a fost econom.

Ps: Nu uita cheie reusitei: dorinta, credinta si rabdare

Reclame

Un răspuns to “Ocultul, diferitul din noi”

  1. Daquinus Says:

    Trebuie sa ai grija sa nu confunzi ocultul cu simbolistica.Intr-adevar simbolurile sunt de cele mai multe ori ocultate, dar aceasta nu inseamna ca ocultul e simbolic.Placut dar se putea si mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: